Beste spisesteder i Bergen Sentrum

Bergen som dere vet Norges nest største by, men Bergen trekker likevel flere turister enn Oslo på grunn av sin spektakulære beliggenhet. Når det gjelder restauranter med Michelin-stjerne taper Bergen til både Stavanger og Trondheim, men ikke la det lure deg. Byen har lidenskapelige kokker og mange steder som er verdt et besøk enten du bor i Bergen eller bare er på besøk. I dette innlegget finner du noen av mine favoritter i vilkårlig rekkefølge.

Kolonialen Litteraturhuset

Kolonialen Litteraturhuset er blant de største og mest omgjengelige spisestedene i Bergen. Jeg gikk hit for å spise lunsj en dag og nøt et meget anstendig to-retters måltid på servitørens anbefaling. Gnocchi med stekte gulrøtter og persillerøtter, toast med smør, og ramsløk var høydepunktet. Definitivt et sted du kan gå for å få et velsmakende måltid.

Bergen Børs

Bergen Børs

Bergen Børs er et elegant boutiquehotell som ligger der børsen pleide å ligge da den var åpen, og dateres tilbake til 1862. Det ligger rett ved Bryggen og det berømte Fisketorget, og er hjem til noen av de mest interessante matrelaterte konseptene i byen. Du kan bo på et av de komfortable rommene som har fått et moderne design, samtidig som det har beholdt kule detaljer fra fortiden, som safen i den tidligere børsens administrasjonskontor.

Det lille Kaffekompaniet

Det lille Kaffekompaniet er den eldste og minste kaffebaren i Bergen. Når du ser på interiøret samt kake utvalget, får du gjerne en slags 90-talls følelse. Når det kommer til kaffen er den bemerkelsesverdig saftig og elegant med en ren smak og ingen spor av bitterhet. Du finner Det lille Kaffekompaniet på Nedre Fjellsmauet, som er et søt lite smug like vet inngangen til Fløibanen.

Trekroneren

Ingen besøk i Bergen er komplett uten en pølse fra byens ukronede konge av pølser, Trekroneren (3kr var prisen på en pølse i Wien i 1978). Enten du er ute etter litt fett, kjøtt og salt midt på dagen eller sent på kvelden, kan du stole på at denne matboden er åpen. Ikke bli lurt av det enkle eksteriøret; Denne leverandøren har et utvalg av 24 forskjellige pølser (vanligvis 150g, men den største er 250g) og en lik mengde tilbehør. Eieren er også en veldig hyggelig person å snakke med.

Hallaisen

Når det ikke regner i Bergen, noe som føles som kanskje en uke i året, kan du få lyst på iskrem. Det regner 67% av dagene ettersom denne byen ligger mellom syv fjell som tunge regnskyer ikke kommer seg over uten å slippe ut litt vann først. Men om solen viser seg, kan du alltids ta en tur til den beste iskrembutikken i byen, Hallaisen. Navnet er et ordspill, som blander det lokale slang ordet «Hallaien» som betyr «Hallo» med ordet «Is». Hallaisen har merkelige, men gode smaker som smak av skillingsbolle eller brunost. All iskremen inneholder enten topp kvalitet lokale råvarer eller bærekraftige ingredienser fra hele verden, spesielt Sørøst-Asia siden eierne har sine røtter der.

Konklusjon

Det er mange gode alternativer dersom du har lyst på en matbit i Bergen. I dette innlegget finner du kan noen få av mine favoritter, det er mange flere å velge mellom. Neste gang du er i Bergen kan du jo prøve en av stedene på denne listen og se om de liker det, jeg tipper at du kommer til å elske det.