Energihotellet

Jeg har en del ganger reflektert over, hvor viktig og stor rolle omgivelsene og atmosfæren er for at en opplevelse skal bli optimal. La mer være litt mer konkret, og komme med ett eksempel. Man kan spise samme matrett på to forskjellige steder, men du verden så annerledes totalopplevelsen kn være. Jeg synes at omgivelsene ofte, kan være vel så viktig som hva man spiser. Vi skal nå til en av de flotteste distriktene i Norge, og se hva de har å tilby. Vakker natur kombinert med velvære, god mat og rekreasjon, er noe vi setter mer og mer pris på. By ferie er populære både i inn- og utland, men det å komme seg vekk fra det urbane er også noe mange av oss foretrekker stadig oftere. Det at man samler krefter og får mer energi, er nok noe Energihotellet er et tydelig bevis på – selv om navnet til hotellet riktignok har med en annen type energi å gjøre.

Omgivelser og design gir inspirasjon

Vi snakker her om et lite og intimt hotell, langt vekk fra de store hotellene man finner i byene. Det er lokalisert på Nesflaten, som ligger mellom Bergen og Stavanger med selveste Preikestolen og Trolltunga relativt nærme. Hotellet er sentralt plassert, om man tenker på nærheten til europavei 134. Dette betyr at man enkelt når hotellet med bild, både fra Vest- og Østlandet.

Opprinnelig bygget en del av Norsk Hydro sitt kraftanlegg

Norsk Hydro

Geir Grung er arkitekten bak bygget som ble satt opp på 1960-tallet, og det ble bygget for Røldal-Suldal Kraft og altså Norsk Hydro. Men det var ikke bare bygget som huser Energihotellet i dag som ble satt opp, men også kraftanlegg og bolighus i denne perioden. Det er bygget i det man kaller «Funksjonalistisk og brutalistisk stil» Dette bryter kraftig med annen byggestil man finner i området, men det gjør det jo også på mange måter mer unikt.Lokal mat, kultur og arkitektur, ja det er ingrediensene man finner på hotellet som er familiedrevet. Fjellene og Suldals vannet, skaper en perfekt ramme som mange vet å sette pris på. Her kan man finne roen, og tilføre kroppen nettopp mer energi.

Hotellet for de som vil oppleve norsk natur og god mat

Om man er på utkikk etter et hotell helt for seg selv, så er Energihotellet kanskje noe å vurdere. Selskap/grupper har nemlig muligheten til å leie hele hotellet, og være helt for seg selv uten andre gjester. Om man ønsker en tur med kjæresten eller kona, så er det absolutt et sted å anbefale. Noe mer romantisk sted, er det ikke lett å finne etter min mening. Det kommer også mange turister fra utlandet hvert år, som først og fremst kommer på grunn av den flotte norske vestlandsnaturen.Menyen på Energihotellet er variert, med mange tradisjonelle matretter hvor viltkjøtt står sentralt. Jeg kan ikke annet enn å tenke «Dette stedet må jeg bare legge inn på listen over steder det frister å besøke». Det var alt for denne gang, neste gang går nok turen til Vestlandet!