Europeiske byer med fantastisk mat

Den europeiske kulinariske scenen er i stadig utvikling. Mange av byene på denne listen har kanskje ikke blitt ansett som store aktører i matscenen for bare noen få år siden, noe som gjør Europa til et så spennende reisemål for folk som liker god mat. Her er noen byer i Europa som matelskere sikkert vil glede seg over å utforske.

London

Londons matscene er en blanding av tradisjonell kulinarisk visjon og den moderne innovasjonen. Ingen matsentrisk tur til London er fullført uten minst en kopp te om ettermiddagen. Dette lette måltidet kommer vanligvis mellom lunsj og middag, og blir tatt veldig alvorlig på eksklusive hoteller over hele byen. Hvis du mener at dette er en antikvitet som er kjedelig og meningsløs, kan du ta en titt på den månedslange ventelisten for å få en reservasjon i te-salene til Ritz eller Savoy.

I London finner man ikke bare tradisjonell britisk mat, men også en rekke retter som originalt stammer fra Storbritannias tidligere kolonier over hele verden. Du finner for eksempel flere utsøkte indiske restauranter i London. Dette gjør London til en fantastisk reisedestinasjon ettersom det lar deg utforske mange ulike kulturer fra samme by.

Berlin

Berlin

Berlin er en by full av historie, men det ville være en feil å besøke bare for fotturer. De siste par tiårene har det vært en stor forbedring i Berlins restaurantscene som har løftet denne tyske byen langt utenfor den klassiske myke kringlen og den hjemmelagde ølen. Tilhengere av tysk mat vil sannsynligvis bli kjent med Berlin-gatekjøkken med currywurst, eller pølse med ketchup og karripulver, men byen vrimler av raffinerte og oppfinnsomme spisesteder som er kjent over hele verden. De som jager Michelin-stjernene, vil finne restauranter som Facil, Reinstoff og Weinbar Rutz. Nyere tillegg til scenen inkluderer Berlin-kapittelet i Soho Houses the Store Kitchen, sofistikerte nordiske tilbud hos dóttir, og en eksklusiv karbohydrat-himmel på Standard Pizza. Utover det klassiske og det moderne, inneholder Berlin mat fra hele verden. Besøkende vil finne mange tyrkiske, vietnamesiske, indiske og thailandske restauranter, for bare å nevne noen.

Amsterdam

Amsterdam har mat over hele prisspekteret. Du kan besøke Amsterdam i en uke og nesten ikke bruke noe penger dersom du holder deg på gaten og til markedene. Få en rask introduksjon til matscenen i Amsterdam med en tallerken med spekesild fra en av byens mange silde-vogner. Hvis det er kokt fisk du har lyst på, kan du prøve sammenbakt og frityrstekt hvit fisk som serveres med en herbed-majonesaus. Legg til en kjegle med tykke pommes frites som kalles patat eller frites dekket med majones og karri-ketchup, og du har fått et komplett, om enn ernæringsmessig tomt, måltid. Til dessert kan du unne deg en stroopwaffel bestående av to tynne vafler som er smøret med et søtt lag karamell, eller litt oliebol, frityrstekte søte melboller støvet med sukker.

Det er mange reisedestinasjoner å velge mellom når du er på jakt etter et godt måltid eller to. I dette innlegget har du fått vite mer om London, Berlin og Amsterdam, men det er selvsagt mange andre gode destinasjoner rundt i hele verden som kan gi deg en fantastisk matopplevelse.