Frognerseteren – urbant men landlig

Jeg har etter hvert skrevet om en hel del spisesteder. Noen kanskje litt mer spesielle enn andre, men jeg har også vært innom helt ordinære restauranter, men de aller fleste av dem har vært i byene.

Noen sveip har det jo blitt, til noen eksotiske steder i utlandet også. Men den siste tiden har jeg hatt mye fokus på hva Oslo by kan tilby, og jeg skal nok ikke legge den urbane delen av dette helt død riktig enda. Men nå synes jeg vi skal ta et avbrekk fra byens stress og larm, og heller se hva vi kan finne utenfor sentrum – ja det kan være alt fra noen kilometer til mange mil utenfor byen. For det er ikke noen tvil om at det finnes mange flotte steder, både i marka og i fjellheimen. Etter hvert skal vi nok rette blikket mot skjærgården også, for også der er det mange perler å velge blant. Men aller først blir det en tur opp i høyden, mot Holmenkollen og marka.

Frognerseteren

Jeg skal ikke bruke masse tid og spalteplass på historien, til dette flotte stedet bare noen kilometer utenfor sentrum av byen. Men selv om det ikke er langt ned til byen, hverken med bane, bil, sykkel eller til fots, så får man følelsen av å være langt utenfor byen.På Frognerseteren er det stille og rolig, det er virkelig et sted man kan koble av og nyte god mat. Men stedet er mer enn bare god mat og rekreasjon, her finnes det aktiviteter og kanskje spesielt på vinterstid. Med Nordmarka som nærmeste nabo, er det også mange muligheter med Frognerseteren som utgangspunkt.

Frognerseteren er det stille og rolig, det er virkelig et sted man kan koble av og nyte god mat. Men stedet er mer enn bare god mat og rekreasjon, her finnes det aktiviteter og kanskje spesielt på vinterstid. Med Nordmarka som nærmeste nabo, er det også mange muligheter med Frognerseteren som utgangspunkt.

Historien

Det var faktisk grunnleggeren til det vi i dag kjenner som Turistforeningen, som i sin tid kjøpte skogen i det området som Frognerseteren ligger. Det at dette var en seter som tilhørte Frogner Hovedgård, er det kanskje ikke alle som er klar over.Dagens Frognerseteren ble solgt av Heftyes-familien allerede i 1889, og Kristiania kommune stod som kjøper. Slik som vi kjenner Frognerseteren i dag, har stedet i all sin tid fungert som restaurant og kafé. Dette var noe av målsettingen til kommunen, at byens borgere skulle kunne nyte godt av stedet. Den eldste delen av dagens bygg, er bygget allerede i 1891 altså bare 2 år etter at kommunen overtok stedet. I dag er det Tandberg-eiendom som eier stedet, men driften er den samme som den alltid har vært.

Historien

Etter at Holmenkollbanen stod ferdig i 1915, fikk Frognerseteren virkelig et oppsving. Dette kan man si har holdt seg i alle år etter banen stod ferdig, byens befolkning og turister – vet å sette pris på dette flotte stedet ved porten til Nordmarka og ikke minst nærheten til Holmenkollen skianlegg.

Meny

Norsk mat og norske tradisjoner, ja det er vel det som kjennetegner Frognerseteren. I kafe Seterstua er det enkel hverdagsmat, og husmannskost som gjelder. I restaurant Finstua, finner du en rekke spennende retter fra en rikholdig meny.

Stedet er kjent for sine gode råvarer, og all mat tilberedes fra bunnen av. I menyen vil du typisk finne rømmegrøt, spekemat og kjøttkaker. Menyen i Finstua kan lokke med delikatesser som laks og reinsdyrfilet. Det er bare å glede seg folkens!