Noen av Oslos eldste spisesteder

Jeg liker å unne meg en god middag ute på byen i ny og ned, men havner ofte på de samme stedene. Dette er så klart for at jeg trives der, men sikkert litt for at det ofte er mest lettvint også. Men de stedene som er av eldre årgang, har jo også opparbeidet seg et godt rykte. Det er jo en grunn til at de har overlevd, i mange år i denne tøffe bransjen. Skal man ha livets rett, så gjelder det å ha fornøyde kunder som kommer tilbake.

Lorry i Parkveien, Oslo

Om Lorry er den eldste restauranten i Oslo, er jeg ikke sikker på. Men den har vært i drift siden slutten av 1800-tallet, så den kommer nok langt opp på listen over de eldste vil jeg tro. Jeg spiser selv en del på Lorry, jeg synes stedet har sjarm og en stil jeg liker. Her kan man komme og spise fra den rikholdige menyen, eller bare ta en øl om det måtte være ønskelig. Det er også muligheter for å sitte ute, med Parkveien og Slottsparken som nærmeste naboer.

Over 100 ølsorter

I tillegg til god mat, er det nok det store utvalget av øl-som mange forbinder med Lorry. Det er ikke mange serveringssteder, som kan skilte med over 100 ølsorter.

På travle dager, er det å anbefale å bestille bord. Jeg har mer enn en gang sjanset på ledig bord, men da blir man ofte stående å vente på ledig plass. Er man mer enn 2 personer, vil jeg uansett anbefale å bestille bord på forhånd.

Gamle Raadhus, Nedre Slottsgate

Vi beveger oss gjennom Slottsparken, nedover Karl Johansgate og retning Akershus festning. Da kommer vi til restauranten «Gamle Raadhus» Som navnet forteller oss, så har bygget vært et gammelt rådhus. Dette var faktisk Christianias første rådhus, og har etter den tid huset mange forskjellige instanser.

Restaurantdrift, ble startet her på midten av 1850-tallet. Man kan trygt si at dette er et sted med sjarm, og så klart en av hovedstadens eldste spisesteder.

Oslo by er full av matopplevelser

Om man ønsker mat fra nær sagt alle verdenshjørner, er det ganske så sikkert at du vil finne den i Oslo. Som i så mange andre byer, finnes det godt utvalg av asiatisk mat. De mest tallrike, er nok kinesiske- og thairestauranter.

Men det finnes også et godt utvalg av restauranter fra Midtøsten, som jeg regner tyrkisk for å være – i alle fall når det kommer til matretter.

Byvandring med restaurantbesøk

Dette kan absolutt anbefales, men det begrenser seg så klart hvor mange retter man klarer på en dag. Men hvorfor ikke legge opp en rute, hvor man plotter inn steder man ønsker å prøve ut.

Internett kan være et godt hjelpemiddel, det ligger mye nyttig informasjon ute-ikke minst anmeldelser av mat og service på de forskjellige steder.

Tips 1: Vandring på Akershus festning, som ligger et steinkast fra restauranten «Gamle Raadhus»

Tips 2: Vandring i Slottsparken og Frogner, avslutte med et besøk hos Lorry i krysset Hegdehaugsveien/Parkveien.