Nye og spennende steder å friste ganen

Vi skal enda en gang avlegge Oslo et besøk, og denne gangen er det litt nyere spisesteder som skal under lupen. Jeg synes disse fortjener oppmerksomhet, og ikke minst fordi de faktisk er noen fantastiske tilskudd til det som allerede finnes i byen .

Min påstand er at veldig mange, ikke er klar over hvor stort tilbud som finnes i hovedstaden nå for tiden. Vi skal ikke veldig mange år tilbake, da det var ganske så glissent. Om man saumfarer hele byen, er det ikke mange verdenshjørner som ikke finnes i matveien i byen. Jeg kan nok være ganske så tradisjonell når det kommer til valg av matretter, men med et slikt rikholdig tilbud som nå finnes – frister det mer og mer og utvide horisonten litt. Jeg håper det som nå skrives, kan friste til å prøve noen av de nye stedene fremfor de vante og gamle. Jeg vil bare nevne det, at ikke alle stedene vi skal besøke er nyetablerte.

Le Benjamin

Jeg var så vidt innom denne franske herligheten, i min omtale av julemat i Oslo. Lokasjonen er Søndre gate 6, helt nederst på Grünerløkka og ikke langt fra Akerselvas bredder.Dette er et sted du garantert kommer tilbake til igjen, både med tanke på maten men også stemningen man finner hos Le Benjamin. Om du bare skal besøke noen få steder i Oslo, bør absolutt denne være med på listen din. Ligger kun over Nybrua og inn til venstre, om man kommer fra Storgata.

Arakataka

Vi skal bare forflytte oss noen hundre meter fra Søndre gate, da kommer vi til Torggata og Mariboesgate. Her finner vi en flott og intim restaurant, med en masse herligheter på menyen sin. Det som er spesielt her, er at menyen deres består av mange småretter – så dette er ikke stedet om man vil ha en tradisjonell tre-retters middag. Men ikke fortvil, du vil garantert ikke bli skuffet.Prismessig ligger de veldig gunstig, disse smårettene kan man få for en drøy hundrelapp pr. stykk – men det betinger at man bestiller fem eller flere. Det betyr at man kan bli ganske så mett, for litt over femhundrelappen – og da snakker vi mye mat.Den beste anbefalingen jeg kan komme med, er utvilsomt pepperkrabben deres. Denne retten er å få mange steder, men ingen er i nærheten av denne restauranten her.

Arakataka

Astral

Vi forflytter oss et godt stykke oppover i byen, nærmere bestemt til Sandaker og Akerselva atter en gang. Her finner man den romantiske restauranten Astral, som også har småretter på sin meny. En helaften med fem eller ti retter, i tillegg til et stort utvalg av vin – kan så absolutt gjøre kvelden perfekt. Beliggenheten er noe for seg selv – ja det må bare oppleves. Og om været er bra, så kan det anbefales å gå turstien langs Akerselva til og fra Astral.Senere skal vi besøke andre lokale restauranter som de aller fleste av dem i samme område som Le Benjamin og Arakataka. Det er bare å glede seg folkens!