Reality serier

Det begynner å bli en stund siden jegs krev noe her på sidene. Jeg beklager det, men jeg har ikke helt hatt hverken tid eller krefter til å sette meg ned for å skrive en ny blogg artikkel. Og jeg har heller ikke sett noe mer serier på TV, ikke har jeg lest noe særlig og det har vært alt for mye annet som har skjedd rundt meg til at jeg har kunnet slappe av med slik luksus om dette jo egentlig er.

Reality TV

Nå er det vel rundt tjue år siden de første reality seriene dukket opp på norsk TV. Og den eldste av de alle sammen er faktisk fortsatt i live. Det er vel nesten helt utrolig. I år er det altså tjue år siden 71 grader Nord ble spilt inn for første gang og vist på norske TV skjermer. Denne serien er en av to reality serier som startet så å si samtidig i Norge. Robinson ekspedisjonen gikk «på luften» bare 13 dager etter denne serien. Men faktisk så er det 71 grader Nord har i alle år blitt sendt på Tv Norge, mens Robinson har byttet kanal en gang fra TV3 til TV2. Dette skjedde i 2014.

71 grader Nord

Enkelt fortalt hva dette konseptet går ut på så er det å ta seg fra syd i Norge og opp til nord i Norge. Lindesnes til Nordkapp er vel start og mål for hele serien. Underveis er det konkurranser og en deltaker mister sin plass hver episode. Så når man kommer til Nordkapp er det finale og vinneren står til slutt igjen med en god slump penger og noen heftige premier.

71 grader Nord

Stort sett har det vært «vanlige mennesker» som har deltatt og konkurrert i denne serien, men det har fra 2010 og fremover også blitt arrangert en kjendis versjon. En av de som vinner nå i 2019 blir den 30.vinneren av serien – uansett vanlig eller kjendis versjon. Programmet ble også så populært ute i verden at det har blitt solgt til flere land. Noen land har produsert sine programmer i Norge, mens andre har igjen produsert dem i sitt hjemland. Cirka 10 land har kjøpt rettighetene til å vise dette norske konseptet i sitt land.

Robinson ekspedisjonen

Robinson ekspedisjonen

Denne reality serien er kanskje litt større enn den første jeg skrev om her. Men begge to har holdt stand og er fortsatt i gang i dag siden de startet i 1999. Konseptene er veldig forskjellige, men begge har selvfølgelig konkurranser og utslagning i seg for å til slutt kåre en vinner. I denne serien blir en gruppe mennesker plassert på en øde øy i Sydhavet og må klare seg en måned der. I starten er de inndelt i to lag, men etter hvert som lagene mister medlemmer så går over i individuell konkurranse. Serien er kommet frem etter ideer fra bøkene om Robinson Crusoe og Fluenes Herre. Serien har ikke blitt spilt inn hvert eneste år, men har nå kommet opp i 12 sesonger til nå. Om serien har stoppet opp eller om det kommer flere sesonger er litt uvisst for meg.