Spisesteder du ikke finner maken til I

Hvem kjenner seg vel ikke igjen i jakten på det spesielle? Når vi skal ut å spise vil vi ofte ha det litt unikt og eksklusivt. Det skilles nok på om det er en vanlig søndagsmiddag hjemme i Norge, eller om det er på ferieturen. Men jeg tror nok de fleste er blitt mer bevisste, både på meny men også selve beliggenheten og atmosfæren man opplever på restauranten-enten om det er i Norge eller i utlandet. Det er ikke alltid det er samsvar mellom beliggenhet og det visuelle, med maten man får servert. Selv de mest slitne restauranter estetisk sett, kan ha en super meny av høy kvalitet. Og det samme gjelder så klart det motsatte, det optimale er jo en god smaksopplevelse- i et spennende og unikt miljø. La oss ta en rask runde, for å se på noen av stedene du kan notere ned på listen din med en gang. Her er både maten og atmosfæren, noe helt for seg selv.

The Rock, bare en svømmetur unna

Ok kanskje litt langt å svømme fra Norge, da restauranten «The Rock» ligger på Zanzibar. Men når du først har kommet til øya Zanzibar, må du enten svømme eller ro ut til denne restauranten.

Dette må være den optimale restauranten, for nyforelskede par. Mer romantisk sted, med azurblått hav på alle kanter-skal man lete lenge etter. Som navnet på restauranten forteller oss, ligger den på en stor stein ute i havet.

Dette er det perfekte sted for en date, eller om det er et frieri du har i tankene. Både utsikt og meny er i toppsjiktet, det samme må man kunne si om beliggenheten.

Undersjøisk restaurant på Maldivene

Noe mer spesielt enn «Ithaa Undersea Restaurant» på vakre Maldivene, er ikke lett å finne. For min egen del, har jeg aldri hverken sett eller hørt om noe liknende-langt mindre har jeg besøkt noe i nærheten av noe slikt.

Det nærmeste jeg kommer, er nok båter med glassbunn. For det er det samme som man opplever på den undersjøiske restauranten, å kunne se fiskene som svømmer rundt deg. Men opplevelsen er nok langt mer spektakulær enn med båter, som har glassbunn. For «Ithaa Undersea Restaurant» er en glasskonstruksjon, som er sunket ned i havet.

Jeg må si at denne restauranten, havnet langt opp på min liste ganske så umiddelbart. Hva annet enn fisk, er naturlig valg fra menyen her.

Huset i skogen

For oss nordmenn, kan det kanskje virke litt kjedelig og ved det vante hjemmefra. Men huset jeg her snakker om, er ikke noe vanlig hus. Det er rene Harry Potter-stil over restauranten «The Treehouse Restaurant» Det er ikke noe eksotisk reisemål vi her snakker om, men så nært oss som England.

Huset i skogen, kan friste med en nydelig internasjonal meny. Det er stor pågang her hele året, men nyttårsfeiringer er spesielt populært.

Fra utsiden er det ikke mye som minner om en internasjonal restaurant, men det inntrykket endrer seg raskt når man kommer på innsiden av huset. Det er vel noe som heter «Utseende kan bedra» Det gjelder i høyeste grad her.