Spisesteder du ikke finner maken til II

Som så mye annet her i verden, finnes det nesten ikke grenser for hva man kan finne når man begynner å lete-dette gjelder også restauranter. De jeg velger ut og skriver litt om, kan man trygt sette opp på listen over spesielle restauranter. Men det finnes garantert et utall flere, og for alt jeg vet kanskje enda mer unike og spesielle også. Men et sted må man jo begynne, og uansett vil det nok være en umulig oppgave å besøke dem alle sammen. Til daglig blir det jo ofte de stedene man har i nærheten, man velger. Men det finnes faktisk nok av steder også i Norge, som også er ganske så særegne med hver sin atmosfære. Men la oss se litt mer til utlandet, før vi slipper tak i den internasjonale delen helt.

Ninja New York

Det er kanskje unødvendig å si at denne restauranten, ligger i USA og byen New York. I alle fall når man tenker på navnet, men innvendig er det ikke mye som minner om amerikansk. Det er full Ninja – stil hele veien, med servitører som virker mer skremmende – enn godlynte servicemedarbeidere.

Allerede ved ankomst, merker man at stilen er mer enn en smule spesiell. Man må ta heisen ned til rom som mangler belysning, hele tiden er det Ninja`er som gjør deg litt skeptisk med sine hopp og sprett. Men dette er bare en image, så om man vil oppleve noe veldig spesielt – er Ninja New York stedet.

Menyen består selvsagt av amerikansk mat, og ikke helt uventet har de asiatiske retter på menyen også.

Dans le noir

At vi nå beveger oss fra USA og over Atlanterhavet, vil nok mange forstå ut fra navnet «Dans le noir» Vi skal til selveste storbyen Paris, med alt den kan tilby av severdigheter og fasiliteter.

Denne restauranten er om mulig, enda mer spesiell enn Ninja New York. Ingen av disse stedene er noe for de som er mørkeredde, og på «Dans le noir» er det faktisk stummende mørkt. Ja det er ikke mulig å se hva man får servert, og det er deres image og produkt. Ikke sikkert dette er noe for alle, men at det må være spennende-er det vel liten tvil om. Om du skal invitere noen på date, er nok ikke dette stedet du velger. Eller er det dette man kaller for blind-date kanskje?

Det er ikke lov til å ha med eiendeler som mobiltelefon, jakker og annet utstyr eller klær inn på restauranten. Med andre ord kun det du står og går i, for her skal ingen kunne jukse seg til å se maten før den spises. Jammen meg merkelig hva folk finner på, og jeg tviler på at dette hadde vært noe for meg. Men at det er spesielt, er det ikke noen tvil om.

En verden full av overraskelser

Det at mange av disse restaurantene, er for spesielt interesserte-er ingen overdrivelse å hevde. Men samtidig kaprer dem nok mange kunder, på sin spesielle stil. Hvordan kvaliteten er på maten, er det ikke så mye fokus på.