Spisesteder du ikke finner maken til III

Vi tar en siste sveip, på jakt etter spesielle spisesteder i utlandet. Senere skal vi nok ta noen dypdykk, og se mer på menyer både på mat og drikke. Det samme ønsker jeg å gjøre, med en del norske spisesteder. Restaurantbransjen er ganske spesiell, det dukker ofte opp nye aktører – men en del av dem blir ganske så raskt borte igjen også. Selv har jeg mest sansen for de eldre, ærverdige stedene. Men for all del, det er så klart spennende med noe nytt også.

Heart Attack Grill

Bare navnet på dette serveringsstedet, vil sikkert få mange til å forstå at vi skal til USA. Byen er Las Vegas og her går man ikke ut, før bordet er tomt for mat. Målet er nemlig at man skal spise seg nesten syk, derav navnet «Heart Attack Grill»

Serveringspersonalet er iført sykepleieruniformer, som nesten kan få det til å minne om noe helt annet enn et spisested. Man blir regelrett straffet, om man ikke spiser opp maten sin.

Er man en tungvekter på over 150 kilo, vil man belønnes med en gratis hamburger ved inngangen. Selv må gjestene kle se opp med pasientklær, så dette er virkelig for de med spesiell smak.

Foreign Cinema

Byen er San Fransisco, vi holder oss med andre ord fortsatt i USA. Det at amerikanere er litt gale, har vi jo fått bevist mange ganger. Det gjelder tydeligvis også, innenfor restaurantbransjen kan det se ut for.

Skjønt «Foreign Cinema» er kanskje ikke så gal, når det kommer til stykket. Men original er kanskje et mer passende ord, her nytes god mat og god film på en og samme tid. Man får nesten en følelse av å være på en drive-in film, og det i seg selv er jo både romantisk og ikke minst veldig amerikansk.

Det sies ikke så mye om maten, men filmene skal visstnok være gamle amerikanske klassikere. Jeg kjenner at dette er et sted, jeg svært gjerne kunne tenke meg å besøke en gang.

Le Refuge des Fondues

Ja hvor skal jeg begynne, greit jeg begynner med det mest spesielle med en gang. Det som er mye av hovedattraksjonen på «Le Refuge des Fondues» er at her drikker man vin, fra tåteflasker. Jeg er litt usikker på om dette er en artig spøk, eller om det grenser til det litt usmakelige for min del.

Det som serveres er fondue-retter, og dette nyter man ved å sitte tett i tett med andre gjester. Stedet er nemlig svært så lite, men veldig populært. Det er spesielt mange turister, som finner veien hit. Om det er med eller uten tåteflaske, det skal være usagt.

Ristorante Grotta Palazzese

Ja det er helt riktig, vi skal til Italia og vi skal til kystbyen Polignano a Mare. Det er et hotell, men med en fantastisk restaurant. Om det er maten, eller beliggenheten som er best-er jammen meg ikke lett å svare på.

Man kan i alle fall nyte god mat og vin, med utsikt til havet der man sitter omkranset av kalkstein. Navnet sier jo sitt, det er rett og slett en grotte vi befinner oss i.