Spisesteder kan være så mangt

Vi har på denne rundreisen vært innom ganske så mange spesielle spisesteder, og noen er eksotiske mens andre bare er veldig spesielle.

Men vi har vært innom de «vanlige stedene også» Hensikten med disse artiklene er egentlig, å komme med tips som gjør at man kan ha litt bredere utvalg neste gang man skal ut å kose seg på byen. Men det er slett ikke byen vi skal til denne gangen, men faktisk til villmarka. Jeg vet vi har vært der før, men villmarka i denne omgang handler om Finnmarksvidda. Det er vel ikke mye som er mer villmark, enn langt ute på vidda. For meg er det i alle fall villmark, og jeg har selv hatt noen flotte opplevelser der oppe. Det er litt av bakgrunnen, for at jeg skal skrive litt om dette nå. Jeg er i alle fall sikker på, at jeg skal tilbake til Finnmark. Naturopplevelser, gjestfrihet og ikke minst det kulinariske du møter ved et besøk til Norges nordligste fylke. Det er mange retter du vil stifte bekjentskap med, som du ganske sikkert aldri har smakt før – urgamle samiske retter. De som er glad i friluftsliv, har mye å finne på i Finnmark – alt fra sjøen til vidda finnes det mange flotte steder å besøke.

BIRK Husky`s Gjestehus

Om du tar turen til Svanvik, så er et besøk til dette gjestehuset å anbefale. Noen detaljert meny har jeg ikke, men det finnes en utmerket restaurant tilknyttet anlegget. Motellet og pensjonatet har 7 rom, og til og med en egen kennel. Om du vil oppleve Finnmarks villmark og spennende viltretter, ja da skal du besøke BIRK Husky`s Gjestehus.

Det er også mulighet for små grupper, å booke stedet for møter og kurs – og stedet kan også stille med PC om dette bestilles på forhånd.

Gargia Fjellstue

Gargia Fjellstue

Om man kommer til Finnmark og Alta, så anbefaler jeg Gargia Fjellstue. Stedet ligger flott til, langs den gamle postveien mellom Alta og Kautokeino. Gargia Fjellstue ligger nærmere bestemt i Altadalen, med kort vei videre innover den flotte Finnmarksvidda. Fra flyplassen i Alta bruker du kun 30 minutter med bil, så selv om fjellstua ligger er ganske sentralt plassert – så er du absolutt midt i villmarka med flott natur som bare Finnmark kan by på. Selve anlegget består av seks bygg, som ligger fritt rundt på gårdstunet. I hovedhuset som regnes som stedets hjerte, finner du restaurant, resepsjon, møterom, peisestue, grupperom og et flott utendørs boblebad.

Finnmarksvidda

Når man kommer seg inn på selve vidda, finnes det en rekke spisesteder langs veien. Her serveres det vanlig norsk kost, men også en del steder har tradisjonelle samiske matretter. Det å få servert reinkjøtt i en lavvo på vidda, er ikke annet en spesiell opplevelse. Jeg har selv vært med på det, på campingplassen i Kautokeino sentrum. God mat kombinert med åpen ild i lavvo, og kanskje med en joik på kjøpet.

Det er bare å komme seg nordover, det er masse flotte mat- og naturopplevelser som venter dere der oppe.