Spisesteder utenfor sentrum

Det er nok ofte slik at vi oppsøker de spisestedene, som er lettest tilgjengelige for oss. Spesielt når vi er på nye og fremmede steder, vil de sentralt beliggende stedene være de vi finner. Men selv på steder man er godt kjent, vil de spisestedene som ligger i sentrum – være de man velger. Dette kan nok ofte ha sammenheng med, at vi ofte kombinerer et restaurantbesøk med andre aktiviteter også. Disse ligger typisk ofte i sentrum av byer og tettsteder, men la oss se litt på de som er litt mer bortgjemte. De kan faktisk ligge i sentrum også, men kanskje ikke i de mest besøkte delene av byen. På slike litt bortgjemte plasser, kan man faktisk finne noen juveler av kulinariske opplevelser. Jeg har tidligere skrevet litt om spesielle spisesteder, rundt om i verden. Stedene vi skal besøke nå, er ikke så spesielle men bare litt glemt og forlatt der de ligger. Klar for en bytur i hovedstaden?

Asian Box

Vår oppdagelsesferd går til Oslo vestkant, nærmere bestemt til Sporveisgata og Asian Box. Dette er som man forstår av navnet, et asiatisk inspirert spisested.

For de som ikke er så kjent i Oslo, ligger det mellom slottet og Majorstuen – en sidegate til den litt mer kjente Bogstadveien.

Take away

Stedet har ganske nylig byttet både navn, og ikke minst meny. De som var der tidligere, sier også at stilen og atmosfæren også har endret seg veldig. Dette er stedet om man er litt småsulten, de servere kun enkle små asiatiske retter. De har også take away, for folk som ønsker å spise hjemme eller på kontoret for den saks skyld.

Maten man får på menyen hos Asian Box, er typisk gatemat fra Hong Kong. De er kjent for gode men små retter, det er jo slik typisk gatemat også skal være.

Prismessig kommer de ut på det man kan kalle for «Middels» På Oslo vestkant, finner man mange som priser seg langt over Asian Box i alle fall.

Fra asiatisk til fransk

Vi forflytter oss fra Sporveisgata, men holder oss fortsatt på Oslo vestkant. På Fredensborg, ligger det en koselig fransk restaurant med navnet «Je suis Colin» Her er det fransk mat og drikke som gjelder, og dette er noe de virkelig kan.

Åpnet i 2015

Restauranten går nå inn i sitt fjerde år, og serverer det man kan kalle for fransk brasseriemat. Dette er også en av de rimeligere restauranten, man finner i denne delen av byen.

Til tross for at de ikke har drevet lenge, så er den godt kjent og har en del stamkunder som har oppdaget denne litt bortgjemte restauranten. De har et godt utvalg på menyen, både når det gjelder mat og drikke.

Det at de har en lang vinliste, er kanskje en selvklarhet når vi snakker om en fransk restaurant. Når det kommer til maten, så har de 8 forretter, 7 hovedretter og like mange desserter. Det er også mulighet for vegetarretter, for de som måtte ønske det.

Restauranten er absolutt verdt et besøk, jeg tror ikke du kommer til å angre. Dessuten er de kjent for store porsjoner, så her er det mulighet for å bli god og mett.